9 Temmuz 2014 Çarşamba

OKUDUM-MART MENEKŞELERİ

     

           Kitap adı:Mart Menekşeleri
           Yazar:Sarah Jıo
           Çeviri:Nihan Giray
           1.Baskı:Ekim 2012
           4.Baskı:Ocak 2014
           Yayın Evi:Arkadya yayınları
           Sayfa Sayısı:336

          Arka Kapak Yazısı:
               Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez.

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adasında geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülüne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.

"Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

"Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal
                 Benim Yorumum:Son derece rahat bir tempoyla yazılmış bir kitap.İçinde bayağı bir entrika olmasına rağmen insan okurken hiç gerilmiyor.Sanki kitapta bizden, mahallemizden, komşularımızdan bir şeyler var.Okurken çok keyif aldım.Elimden bırakmak gelmedi içimden.Keşke biraz daha  uzun bir kitap olsaydı.Şimdi sırada aynı yazarın Böğürtlen  Kışı var.

8 yorum:

  1. Böğürtlen Kışının konusu bana fazla ağır geldi. Yazarın diğer 3 kitabını sepetime attım. Önümüz ay alırım galiba. Çünkü daha bu gün İnce Memed'in 4 cildi geldi kargodan. Şerlok Amcanın da son 2 kitabındayım. Şu internete bi takılmasam okuyup adam olacam belki ama gece yarısına kadar buralardayım işte :) Bu vesileyle iyi geceler, hayırlı Ramazanlar diyeyim dedim, sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Böğürtlen kışına ben henüz yeni başladım, umarım zorlanmam.Bu arada elinize çok güzel kitaplar gelmiş.Keyifle okuyun.Birde zaten nette de dolaşırken bir şekilde bir şeyler okumuş oluyorsunuz.size de hayırlı ramazanlar ve iyi geceler.

    YanıtlaSil
  3. ödül verdim ama sanaaa :)

    YanıtlaSil
  4. ödülünü gördün iviit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sevgili deep tone ödülümü gördüm ve ödülün altına da teşekkür yazımı yazdım en kısa sürede bende verdiğin ödülü dağıtacağım.tekrar çok teşekkürler.

      Sil
  5. merhaba takipçin oldum bana da beklerim

    YanıtlaSil
  6. Bu kitabı ben de okunacaklar listesine ekledim :) Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki mekanlarla ilgili paylaşım yapıyorum

    YanıtlaSil