22 Temmuz 2014 Salı

OKUDUM:BÖĞÜRTLEN KIŞI

         


            Kitabın Adı:Böğürtlen Kışı
            Orijinal Adı:Blackberry Winter
            Yazar:Sarah Jıo
            Çeviren:Duygu Parsadan
            Yayın Evi:Arkadya Yayınları
            1.Baskı:Kasım 2013
            6.Baskı:Şubat 2014
            Sayfa Sayısı:353 sayfa

            Benim yorumum:Romanı  okurken yüreğime oturan acıya rağmen kitabı elimden bırakamadım.Zaman zaman yaşanan dramın ağırlığı altında kaldım.Ancak konunun bir yerinde yolların mart menekşelerinin kahramanları ile kesişmesi kitapları seri haline getiriyor mu ?diye bir düşünmeden edemiyorum.Çok gereklimiydi tartışılır.Eğer seri kitap olması havası verilmek isteniyorsa aynı kahramanlarla devam edilebilinirdi.Beni bu kitaplarda(mart menekşeleri ve böğürtlen kışı) bunaltan şey hep benzer zamanlar ve aynı mekanların ve bir ölçüde kahramanların geçmişte yaşayan kahramanlarla aynı kaderi paylaşmalarıydı.Böğürtlen kışının beni Mart Menekşeleri kitabından daha çok etkilediğimi itiraf etmeliyim.Daha öncede dediğim gibi yazarın anlatımının akıcılığı inanılmaz boyutta güzel.Bence 2 kitabı peş peşe okumak yerine farklı zamanlarda okusaymışım daha iyi olurmuş.
              Her şeye rağmen yinede çok beğendim.Yazarın kalemine sağlık.

              Merak edenler için Arka kapak yazısı:
                  "Canım Daniel'im,
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum."

                  Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel'ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel'ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı.
                    Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Verayla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…
Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.

7 yorum:

  1. bende bu yazarın kitabını almak istiyordum hangisini alsam diye kararsız kalmıştım sanırım böğürtlen kışını alacağım :)

    YanıtlaSil
  2. bu arada yelda abla yorum yazap yayınlarken kod istiyor ya doğrula diye onu kaldırırmısın :) zor oluyodaa

    YanıtlaSil
  3. ben onu kapatmıştım kerimeciğim nasıl olduysa yine açılmış ama yine hallettim merak etme.

    YanıtlaSil
  4. Bana fazla travmatik geldi konusu. Deli gibi de merak ediyorum ama okumayacağım sanırım. Mart menekşeleri daha iyi gibi benim için. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. haklısınız konu mart menekşelerine göre çok dramatik bu arada siz ince memed serisini bitirdiniz mi? merakla yorumunuzu bekliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Çok beğendim gerçekten olmuş bir olaydan mı esinlenip yazılmış acaba? Bundan harika film de olur. Tanıttığın için teşekkürler Yelda'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazarın bu konuda bir beyanı yok ablacığım ancak çok güzel bir film olacağı konusunda seninle hemfikirim.

      Sil