28 Mart 2014 Cuma

THCİBO GANİMETLERİM

              Bu güzeller eve geleli 1 haftadan fazla oldu ama ben anca fotoğraflarını çekipde postu hazırlayabildim.Bunlarla ne mi? yapmayı planlıyorum. Quilling konusunda kendimi eğitmek ve geliştirmek istiyorum.
                                                                                                                                                               

                    Bu kağıtları kesmek için kullanılıyor

                     Bu da baskıyla kağıtları şekillendirmek için kullanılıyor.
              Şablonlar ise paketin içinde 5 ayrı çeşitler ve aslında kağıt süslemek için kullanılsa da ben yazın kızlara kına ile dövme yapmak için kullanmayı planlıyorum.
           Samsun da quilling aleti satan yer bulamayınca da kendi aparatımı kendim imal ettim.Nasıl mı yaptım?Önce sapı ve metal kısmı birbirinden ayrılmış bir yün tığının sapını aldım sonrada çarşıdan kurdale iğnesi diye satılan geniş arkalı iğnelerden aldım.kurdale geçen kısmını yan keski ile kestim ve iki uçlu çatal gibi bir görünüm oluştu, sonra diğer ucunu da plastik tığ sapının içine cam macunu ve sıcak silikonla sabitledim.şimdi mutlu umutlu kullanıyorum.




9 yorum:

  1. bu yaptığınızın adı quiiling mii :)

    YanıtlaSil
  2. kız quiling ne? post ne?:))))ayı postu mu, tilki postu mu?:)))anacım yapmayın etmeyin bende Türkçe konuşalım takıntısı var:) fakat çok güzel şeyler o ayrı eline sağlık,,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ahaha sevgili bücürükveben quilling in türkçesi kağıt telkari diye çevrilebilir ama bence tam karşılığı değil onun için quilling kelimesini tercih ediyorum.post a gelince işte o konuda sapına kadar haklısın yayın kelimesini kullanmayı düşünmüştüm ama oda niyeyse o an uygun kelime değilmiş gibime geldi:))))

    YanıtlaSil
  4. sevgili deeptone eğer tığla dokunmuş oyuncaklardan bahsediyorsanız hayır onlar değil onların adı amigurumi,quilling kağıtların kıvrılması ile yapılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Quilling çalışmalarına bayılıyorum. Bir ara bende heveslenmiştim. :)

    Aşağıda quilling üzerine yazılarım var belki bakmak istersiniz.

    http://hobivakti.blogspot.com.tr/search?q=quilling

    Birde kore sitesi var, yapılanlara bayılıyorum. onunda linkini vereyim.

    http://blog.naver.com/paper6262/60112376365

    Sizede kolaylıklar diliyorum. :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler hobivakti, yazınızı okudum bazen bende sizin gibi hissediyorum.insan netteki güzellikleri görünce hepsini deneyesi yapası geliyor.kore sitesi de çok güzelmiş.ben genellikle youtube dan izleyerek öğrenmeye çalışıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Yelda Hanım, quilling yani kağıt kıvırma sanatına ilgi duymanız çok hoş. Kız kardeşim Neşe birkaç yıldır bu sanatla ilgileniyor. Ben de böylece quilling severler arasına katılmış oldum. Ülkemizde yeterli kaynak olmayınca bu sanatla ilgili herşeyi birarada toplamak istedik ve bu siteyi ( http://www.neseliquilling.com/ ) hazırladık. Sormak istediğiniz birşey olursa ben Ve Neşe size seve seve yardımcı oluruz.

    YanıtlaSil
  8. Bu arada kıvırma aleti tasarımınız için tebrik etmeden geçemeyeceğim. İnsan yeter ki istesin:)

    YanıtlaSil
  9. çok teşekkür ederim yeşim hanım zaten neşeli quilling in videolarını youtube dan ilgiyle izliyorum.

    YanıtlaSil