16 Haziran 2014 Pazartesi

BİR PSİKİYATRİSTİN GİZLİ DEFTERİ (=YORUM)

 
   Yazar:Gary Small-Gigi Vorgan
     Sayfa Sayısı:336
     33. Baskı,NTV Yayınları
     Çeviri:Duygu Akın
     Yayınlandığı Yıl:1. Baskı Şubat 2013
         Günlük, anı tarzında yazılmış bir kitap.Bir psikiatri uzmanının  mesleki  yaşamında  ilginç bulduğu vakaları paylaştığı bir eser.Önsözde  hasta hekim mahremiyetinin korunması açısından isimlerin ve yerlerin çoğunun kurgulandığından ve bazı hastaların özelliklerinin de diğerlerine aktarıldığından bahsetmiş.Hasta hekim mahremiyeti gerçekten önemli bir konudur ancak olayı aktarırken olaya karakteristik  özelliğini veren durumların başka hastalara aktarılması vakayı olması gereken halden  çıkarmış gibi geldi.Belki hekim olduğum içindir bilemiyorum ama vakaları çok ilginç bulmadım.
        Anlatımını  son derece akıcı ve çeviriyide çok başarılı buldum.Eğer  tıpla ilgili bir mesleğiniz yoksa  çevrenizde bu tür insanların ne kadar çok olduğunun farkına varmanız açısından veya etrafınızdaki insanları değerlendirirken sizin için son derece yararlı ve eğlenceli olabilir.

         Keyifle okumanız dileğiyle……..

2 yorum:

  1. bu kitabı büyük bir hevesle alıp okumuştum fakat aradığımı bulamadım maalesef ama okunabilecek bir kitap :) bir hekim gözünden dinlemek daha güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Hımm yorum çok hoşuma gitti çok farklı bir açıdan değerlendirmişsiniz...Teşekkürler

    YanıtlaSil