19 Mayıs 2013 Pazar

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Bu gün 19 mayıs ,bu gün imkansız denilen şeylerin başarılabileceğinin dünyaya ispatlanışının, ilk adımının resmen atıldığı gün.Resmen atıldığı diyorum, çünkü kurtuluş mücadelesinin birde ekipinin kurulduğu ve planlarının yapıldığı bir dönem var.Bu vesile ile ulu atatürk ün yanında bandırma vapuru ile Samsun'a çıkan diğer ekip arkadaşlarınıda anmadan geçemeyeceğim.
  • Üsteğmen Hayati Bey — Kurmay Başkanı Emir Subayı
  • Yüzbaşı Mümtaz Paşa
  • Yüzbaşı İsmail Hakkı Paşa
  • Yüzbaşı Mustafa Paşa — Karargah Komutanı
  • Üsteğmen Abdullah Bey — İaşe Subayı
  • Birinci Sınıf Kâtip Faik Bey — Şifre Kâtibi
  • Dördüncü Sınıf Kâtip Memduh Bey — Şifre Kâtibi Yardımcısı
  • Kurmay Albay Refet Bey3. Kolordu Komutanı
  • Üsteğmen Hikmet Bey — Refet Bey'in yaveri
Buradaki sessiz kahramanlardan biride pek çoğumuzun adını bile bilmediği ancak İngilizlerin Bandırma vapurunu takip ettikleri ve torpilleyecekleri haberine rağmen gözünü bile kırpmadan mavnasıyla Atatürk'ü vapurdan almaya giden Mollaoğlu Mustafa yani Mustafa Karakaş tır.Başta Atatürk olmak üzere bizleri bu günlere getirebilmek için canlarını feda eden tüm adı bilinen yada bilinmeyen sesiz kahramanları saygıyla anıyorum.. Samsun lu bir vatandaş olarak ve bir Cumhuriyet kadını olarak  herkesin Atatürk ü anma gençlik ve spor bayramını kutluyorum.


5 yorum:

  1. Sevgili Yelda ne mutlu sana bir Samsunlusun, hep gurur vesilesi olacak, yazını çok beğendim, gerçekten de Atatürk 'ün davasına inanan o ekip arkadaşları, paşalar, albayları isim isim hatırlatman çok güzel hepsi hepsi nur içinde yatsınlar...bayramın kutlu olsun..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim bücürükveben sizinde bayramınız kutlu olsun.İnanınki bende samsunlu olmaktan gurur duyuyorum.Şehrim coğrafi olarakta çok güzeldir ama hiçbir güzellik 19 mayıs şehri olması güzelliğinin önüne geçemez.

    YanıtlaSil
  3. Bende Samsun'u çok severim 19 mayıs ünv. 96 mezenuyum:)))) Eşimin halasıda Samsun da yaşıyor geçen sene haziranda da Samsun'daydık ve kızımla buraları müzeyi hep gezdik hayran kalmamak mümkün değil inşallah kısmet olurda birdaha gelirsem tanışırız Yeldacım:)))Öğrenciyken oradaki 19 Mayıs kutlamaları çok güzel olurdu
    Bence memleketin hem coğrafi olarak çok güzel hemde o mekanları gezerken yaşattığı duygulardan dolayı maneviyatı çok güzel bayramımız kutlu olsun canım:)))))

    YanıtlaSil
  4. Yolunuz yine Samsun a düşerse,tanışmaktan çok mutlu olurum Öznur ,sizinde bayramınuz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. samsun a yolum düşerse mutlaka gezicem :)

    YanıtlaSil